Favvobrödet när jag inte riktigt har tid att baka är Det oknådade brödet från Annas mat:
25 g jäst
4 dl ljummet vatten
(gärna 1 msk honung)
1 tsk salt
8 dl vetemjöl
ca 1 dl solrosfrön
Smula jästen i en bunke. Lägg i salt och honung och rör ut i vattnet. Häll i mjöl och solrosfrön och arbeta ihop degen. Jäs under bakduk i 1-2 timmar. Tippa försiktigt ut degen på plåt. Värm ugnen till 250 grader och jäs bara degen under tiden som ugnen värms, ca 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, sänk sedan värmen till 125 grader och grädda i ytterligare 40-45 minuter.
Lättare kan det inte bli!
Höst & nystart!
2 månader sedan
1 kommentar:
Det här brödet ska jag lägga på minnet!
Skicka en kommentar