torsdag 18 juni 2009

Späckad minisemester

Åter i vardagen med buller och bång. De senaste två dagarna på jobbet har varit minst sagt välfyllda av utbildningar, kvalitetsarbete, långbänkar och allt det gamla vanliga. Men innan det hade vi en härlig långhelg på resande fot.

På väg till morfar och smålandsmormor passade vi på att stanna till i Hippihäxans butik Glad mat i Tranås. Mycket trevligt! Det fanns mycket som lockade till inköp. Framför allt var vi ute efter att få prova krämerna från F.I.N. eftersom vi ännu inte hittat den perfekta krämen för storasysters känsliga hud. Men det blev lite godis och presenter också. Synd att det är så långt till Tranås, men jag tror minsann att vi hittat en ny väg till morfar.

Efter ett par regniga, men trevliga dagar i Småland, då vi bland annat passade på att fira lillasysters kommande födelsedag och leka i den trevliga stadsparken med slänggungor, körde vi uppåt landet igen. Vi tog vägen via Vadstena för att hälsa på våra goda vänner som driver nyöppnade Dahlströmska gården rum och frukost i de gamla kulturkvarteren. Gården är varsamt renoverad och ännu finare än jag kunde föreställa mig. Här får man inte en massa filmkanaler, vi pratar snarare en stillsam upplevelse i ett genomtänkt boende. Man kan sova i de vackra gamla järnsängarna och sedan äta ekologisk frukost i trädgården eller den fina matsalen. Jag tror att maken och jag måste planera in en hösthelg i Vadstena...

Som avslutning blev det en heldag på Östergötlands stora barnresmål. Tigrar, Bamseland, zebror och delfiner, men döttrarna sammanfattade det bästa av dagen: getterna och rutschkanorna... Det är tveksamt om det kan anses som en prisvärd aktivitet, men vi hade i alla fall ganska trevligt.

2 kommentarer:

hippihäxan sa...

Härligt med semester, min har inte börjat än, men imorgon stänger jag butiken för sommaren:)
Hur har krämerna funkat?
Tack för länken! Och välkomna förbi nästa gång!

Stina sa...

Det blir trevligt med vardag snart. Längtar efter lite liv här din blogg. ;-)

Jag har en utmaning till dig i min blogg, så skutta dit när du har tid igen. :-)
Kram!