lördag 24 april 2010

Tårta på gamla rester

Visserligen är jag tveksam till att min 36-årsdag är särskilt spännande att fira, men en anledning att äta tårta är ju sällan fel. Den här snabbgjorda tårtan är en favorit hos stora och små:Lata tårtan

200 g digestivekex
100 g smält smör

3 dl vispgrädde
60 g philadelfiaost
1,5 dl florsocker

Bär
1 påse kräm

Smula kexen i en bunke och blanda med smält smör. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Vispa grädden. Blanda osten med florsockret, rör sedan ner blandningen i den vispade grädden. Bred blandningen över kexen. Lägg på bären (går bra frusna också). Blanda krämpulvret med 2,5 - 3 dl vatten och häll krämen över bären. Ställ i kylskåp ett par timmar före servering.

Till den här tårtan går det bra att använda vad man har hemma. Bär efter smak och tillgång. Kex eller kakor till botten efter behag. Idag blev julens sista pepparkakor en lyckad kombination med lite hallon från frysen. Dessutom går den fort att göra och kräver inte tillgång till ugn. Semestertårta liksom..

4 kommentarer:

Fru Purjo sa...

Tårta är aldrig fel :-)

Eva sa...

Eller hur :o)
Välkommen hit!

Anonym sa...

Nja, är man ute efter spänning får man söka efter annat än födelsedagar. Men det är gott att äta tårta och trevligt att ses.
Har blivit informerad om att man Alltid ska fira sina födelsedagar, med tanke på alternativet, att det inte blir någon mer sådan att fira.
Kram Svägerska

Eva sa...

Mmm. Poäng där!