lördag 5 juni 2010

Familjen firar

Vi firade Världsmiljödagen med att besöka Kungsan. Det var mycket trevligt att kunna välja på kravmärkta rätter i varje stånd. Utbudet varierar från en och annan pliktskyldig sallad till hela menyer (heja Utö värdshus!), och jag var lite ledsen att jag var för mätt för att prova Lejonet & Björnens mocka- och espressoglass. Barnen planterade smörgåskrasse hos Änglamark och själv passade jag på att bli KRAV-supporter. Vad Andreas Carlgren hade att säga om vindkraft missade jag tyvärr i sorlet.

Om man ska besöka Smaka på Stockholm bör man inte missa att ta ett varv vid Molins fontän där Naturskyddsföreningen, Svanen, Gröna Bilister, Krav m.fl. håller till. Trevliga representanter och väldigt mycket bra information. Jag fick med mig en lista på Svanen-märkta restauranger som kan vara bra att ha nästa gång vi vill gå ut. Du hittar den också här. Man kan också lämna in sin gamla mobil för återvinning hos Love2Recycle. Imorgon är sista dagen för Smaka på Stockholm.

3 kommentarer:

Fru Purjo sa...

Hej!

Låter som en mycket trevlig dag. För god mat är ju aldrig fel...och ännu bättre blir det när maten är snyggt producerad :-)

Eva sa...

Jag tyckte det var trevligt värre och barnen var också nöjda. Maken tyckte kanske att jag stod och pratade lite för länge i KRAV-montern ;o)

Anonym sa...

Vad trevligt att ni hittade oss, Svanen, där. Och det finns många Svanenmärkta restauranger, både i Stockholmstrakten och ute i landet. kolla på www.svanen.se