onsdag 11 augusti 2010

Kulturfestival

Idag åkte vi till stan för att se vad Stockholms kulturfestival kunde erbjuda. Vi började på "Gröna Plattan" där man kunde packa och väga sin individuella kundkorg med koldioxidutsläpp. Kul och mycket visuellt! Vi passade också på att readcycla, d.v.s. byta några böcker, innan vi tog oss vidare till barnens aktiviteter som är fokuserade till Strömparterren.

Vi var inte precis ensamma om vår utflyktsidé och fick avstå vissa aktiviteter på grund av kö, men vi hann ändå med att göra egna såpbubblor (så nu har jag recept på det: 1 tsk sirap, 1 msk diskmedel och 2 msk ljummet vatten - busenkelt och finns alltid hemma!), skulptera i lera och dubba lillasyster till prinsessa. Dessutom hade vi fribiljetter till två muséer med oss hem. Mycket lämpligt för höstens helgutflykter!

Kulturfestivalen pågår till och med söndag och ett besök rekommenderas. Men ta med matsäck om ni ska besöka barnområdet, där fanns bara ett litet kafé med mycket begränsat utbud. Vi hamnade istället på Medelhavsmuséets Bagdad Café, ett stenkast bort och en mycket angenäm bekantskap som erbjuder len chokladmousse samt honungssöta turkiska bullar och baklava till kaffet.

Inga kommentarer: