måndag 8 mars 2010

Klimatsmart genväg

Den här soppan är en enkel vegofavorit som funkar bra hektiska vardagar:

Tomatsoppa med tortelloni
4 port.

500 g krossade tomater
8 dl vatten
en halv gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 tärningar grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
basilika
salt, peppar
en gnutta socker
olivolja till stekning

färsk, fylld pasta

Hacka löken och vitlöken. Fräs i olivolja tills löken är genomskinlig. Tillsätt tomater, vatten och buljongtärning. Koka några minuter. Smaka av med socker, salt, peppar och basilika. Runda slutligen av med grädde. Servera med nykokt fylld pasta. Vi väljer gärna färsk tortelloni med spenat och ricotta.

2 kommentarer:

Johnna G sa...

Låter gott, ska prova! Kanske att jag byter ut pastan mot vildris, vad tror du om det?

Eva sa...

Har faktiskt ingen erfarenhet av vildris, men berätta gärna om du provar!