torsdag 28 oktober 2010

Readcycling

Stockholms stadsbibliotek har nu en fortsättning på konceptet Readcycling som introducerades under kulturfestivalen. Eftersom det inte är så många på Bookmooch som är intresserade av mina svenska pocketböcker, tror jag att de får följa med till bibblan nästa gång.

Andra alternativ är Bookcrossing, som Ekomuppen har testat, eller att ha en lånehylla på arbetsplatsen. Lånehyllan på vårt jobb har ganska bra omsättning och man hittar ganska ofta trevliga titlar. En rolig bonus är att försöka gissa arbetskamraternas preferenser: Vem läser alla deckare? Vem gillar Jane Austen? Vem i allsindar ställde dit Virginia Andrews?

2 kommentarer:

myra sa...

Vad skoj att du gillar vår idé med Readcycling! Ja, vi vet ju att konceptet redan fanns i t.ex Bookcrossing, men faktum är att bibliotekets verksamhet ju redan är ett slags återvinningstänk, så det är en bra plats för att återvinna även privata böcker. Hälsningar Myra (som jobbar på Stockholms stadsbibliotek).

Eva sa...

Hej Myra! Ja, jag är stor fan av biblioteket och tycker att det är fantastiskt ur miljöperspektiv såväl som alla andra perspektiv. Readcycling var liksom grädde på moset. Keep it up! :)