torsdag 31 december 2009

Ut med det gamla

Är det bara jag som får en obetvinglig lust att rensa, sortera och organisera så här års? Det är nånting med att börja på ett nytt år som gör att det passar så bra att sortera ut gammalt och skapa nya rutiner. Jag har en tendens att spara på lite för mycket papper eftersom jag har svårt att bestämma mig för vad som är viktigt att ha kvar. Dessutom tänker jag ofta att jag vill läsa saker en gång till, lite senare - och så blir de liggande och nya papper som jag måste läsa dyker upp… Egentligen skulle jag vilja bli mer effektiv och bättre på att ordna mina papper mer strukturerat, men hittills är mitt sätt att minska antalet papper som ligger och skräpar att helt enkelt minska inflödet - och spara några träd på köpet. Man kan slippa ganska många papper:

 
  •   Autogiro eller e-faktura till så många räkningar som möjligt 
  •  Tacka nej till kontoutdrag på papper om din bank inte redan tagit bort det 
  •  Nej till direktadresserad reklam. Kan du göra här. 
  • Självklart "Nej tack till reklam" på brevlådan 
  • Elektroniskt årsbesked från CSN
  • Tacka nej till utskick från kundklubbar och butiker där man inte längre är kund eller be att få utskicken via mail 
  • Avbeställ telefonkatalogen om du bor i villa

4 kommentarer:

Karin sa...

Visst är det skönt att bli av med papper?
Jag anmälde mig på siten reklamfritt.se som erbjuder en bra tjänst att avbeställa all adresserad reklam. Det är ljuvligt skönt att slippa postkodlotteriet och allt man får som man inte vill ha!

Gott nytt år!

Koldioxidexperiment sa...

Instämmer till fullo. Jag är en hopplös samlare, pappershögar överallt. I varenda vrå. Tidningar där det kanske kan finnas ett intressant recept som kan komma till användning nångång. Veckobrev från skola och förskola. Teckningar från barnen. Tidningsurklipp, debattartiklar osv osv. Har använt julledigheten till att röja i några av högarna, men fortfarande är det alldeles för många kvar. Tur att det är lite kvar av ledigheten.

Mamma Mimmi sa...

Hej! Vilka bra tips - tyvärr kan jag inte få länken till CSN att funka, men jag ska försöka på egen hand. Detta har jag drömt om!!! Prova också reklamfrtítt.se - superbra. Hälsningar Mimmi

Eva sa...

Sent omsider säger jag tack för era tips och tack Mimmi för att du uppmärksammade mig på den felaktiga länken!