måndag 24 maj 2010

Eko-shopping

I behov av lite nya kläder passade familjen under den regniga delen av helgen på att ta en tur till Liljeholmen och köpcentret som fått någon slags certifiering och utnämnt sig till Europas grönaste. Även om det naturligtvis är bra med kloka materialval och genomtänkt avfallshantering, så tycker jag att det är en smula absurt när ett konsumtionstempel marknadsför sig som miljövänligt.

Den enda butiken med eko-inriktning jag hittade var Stadsmissionens second hand där storasyster spenderade hela veckopengen på en tjusig sjal i  - hmm - påskiga färger. I övrigt är fortfarande eko-utbudet klent i affärerna. HM hade några fina toppar på barnavdelningen, men eftersom vi redan har ärvt sådana i överflöd så blev det inga nya. När det gäller damkläder, är det fortfarande standardsortimentet av sladdriga t-shirts med tryck och underkläder som finns (ja ja HM har sin Garden collection också, men puffiga vita klänningar och konstigt skurna överdelar är inte min idé om användbara kläder). Så jag åkte hem, städade en låda och hittade två bortglömda koftor som fick komma till heders istället. Rättså eko det med.

Men jag skulle ju önska att det var lite mindre jobb med att hitta miljösnälla alternativ när man behöver det. Bara de verkligt intresserade (av mode eller miljö) orkar ju leta igenom butik efter butik på jakt efter rätt sak begagnad eller schysst producerad. Snälla, säg att vi kommer dit snart! Under tiden surfar jag runt på Tradera.

1 kommentar:

Karin sa...

Jag kan bara hålla med. Känner så väl igen din frustration. Det är så svårt att göra rätt. Utbudet är helt enkelt för litet.

Jag önskar att jag var bättre på att hitta grejer på second hand, men jag får någon slags blockering när jag försöker. Hmm...