fredag 21 maj 2010

Skruttigt

Vi har dragit på oss ett envist litet förkylningsvirus här hemma. Barnen snorar ikapp och mitt huvud känns som en fotboll. Tror att vi har ätit för lite ingefära...

Men medan vi väntar på att energin ska återvända finns det i alla fall några saker att glädja sig åt:
  • Det är fantastiskt väder ute, och att sitta på uteplatsen och blåsa såpbubblor är inte så jobbigt.
  • Tvätt som får torka ute i försommarvinden doftar underbart.
  • Vi har bra låneböcker hemma.
För att pigga upp oss gjorde vi ris ala malta till mellanmål idag. Det kräver lite förberedelsetid, men är ack så mycket godare än den plastförpackade Risifruttin.

Ris ala Malta
4 portioner

5 dl kall risgrynsgröt
2 dl vispgrädde
1-2 msk socker
1/4 - 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver

Vispa grädden och blanda ner den i gröten. Smaksätt med socker och vaniljpulver. Ta det försiktigt med vaniljpulvret, det kan bli en besk bismak om man tar för mycket.

Njut med hemkokt sylt.



Storasyster föreslog att jag skulle sluta på mitt vanliga jobb och börja på matfabrik istället :o)

1 kommentar:

Fru Purjo sa...

Åååå...så gott det låter! Jag tycker väldigt mycket om risgrynsgröt, liksom om vispgrädde och bär....och i kombination blir det grymt gott ;-)

Hoppas förkylningen släpper taget snabbt.