Men medan vi väntar på att energin ska återvända finns det i alla fall några saker att glädja sig åt:
- Det är fantastiskt väder ute, och att sitta på uteplatsen och blåsa såpbubblor är inte så jobbigt.
- Tvätt som får torka ute i försommarvinden doftar underbart.
- Vi har bra låneböcker hemma.
För att pigga upp oss gjorde vi ris ala malta till mellanmål idag. Det kräver lite förberedelsetid, men är ack så mycket godare än den plastförpackade Risifruttin.
4 portioner
5 dl kall risgrynsgröt
2 dl vispgrädde
1-2 msk socker
1/4 - 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
Vispa grädden och blanda ner den i gröten. Smaksätt med socker och vaniljpulver. Ta det försiktigt med vaniljpulvret, det kan bli en besk bismak om man tar för mycket.
Njut med hemkokt sylt.
Storasyster föreslog att jag skulle sluta på mitt vanliga jobb och börja på matfabrik istället :o)
1 kommentar:
Åååå...så gott det låter! Jag tycker väldigt mycket om risgrynsgröt, liksom om vispgrädde och bär....och i kombination blir det grymt gott ;-)
Hoppas förkylningen släpper taget snabbt.
Skicka en kommentar