Vi gillar husmanskost. Riktig mat och potatis, som morfar skulle ha sagt. Så det var en utmaning att ersätta söndagens planerade och efterlängtade kroppkakor. När kocken i familjen släppte lös kreativiteten blev det så här bra:
Vegetariska kroppkakor med indisk kryddning
4 port.
Fyllning:
2-3 dl skivade champinjoner
ca 150 g broccoli
ca 250 g kokta kidneybönor
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
1 tsk ingefära
1 tsk salt
1 tsk garam masala
1 tsk chiliflakes
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
Fräs lök, vitlök och kryddor. Lägg i champinjoner och broccoli och fortsätt fräsa tills vätskan försvunnit. Lägg fyllningen i en skål, tillsätt bönor och finfördela alltihop med hjälp av en gaffel eller visp. Låt svalna.
Smet:
Koka 10-12 potatisar. Pressa och låt svalna. Tillsätt 2 ägg och 1,5-2 dl vetemjöl. Knåda ihop till en deg. Forma bollar, gör en fördjupning i varje och lägg i fyllningen, vik ihop.
Koka upp rikligt med vatten i en stor gryta eller kastrull. Lägg i kroppkakorna och låt koka tills de flyter upp och ytterligare 5 minuter.
Servera med valfritt tillbehör. Vi hade det klassiska skirade smöret och lingonsylt, vilket fungerade förvånansvärt bra ihop med indisk kryddning. Men någon slags yoghurtsås hade nog inte heller varit fel.
Höst & nystart!
2 månader sedan
2 kommentarer:
Det här receptet vill jag gärna prova! :D
Kika gärna nu och då på min blogg så ska jag slänga in mina favoritrecept, som inte bara är underbart goda, vegetarisk, men också superenkla :)
(Såg att du ville ha lite inspiration på vegofamiljens blogg)
Will do. Tack!
Skicka en kommentar