lördag 28 november 2009

Visioner

Vår bostadsrättsförening har en mycket dedikerad ordförande. Det bästa är att hon också är miljöintresserad och just nu är engagerad i att undersöka möjligheterna att installera solfångare på taken och avfallskvarnar i köken för att låta matavfallet bli biogas. Jag lovade på stående fot att medverka i den blivande miljögruppen, så nu måste jag börja läsa på om statliga bidrag till solfångare, installationskostnader och individuell vattenmätning. Härligt!

4 kommentarer:

ekomuppen sa...

Bostadsrättsföreningen jag bor i har bergvärme.
Det kan också vara värt att kolla upp.

Wannebebondjantan sa...

Härligt! Hoppas vi får ta del av allt nytt du lär dig samt alla nya rön!

Karin sa...

Heja! Verkligen bra att kunna påverka något så konkret. Hoppas bara att ni får resten av föreningen med er, så det inte stupar på att något blir ett par kronor dyrare.
Avfallskvarnar rockar!

Jeppe sa...

Kul! Kör hårt, solfångare(värme) är faktiskt inte alls dyra utan riktigt kostandsbesparande. De kan man också få bidrag för. Ang Solceller så verkar det vara svårt att få del av de få miljoner som är anslagna. I år fick inte ens hälften av de som ansökt pga stort intresse. Jag gillar verkligen gröna tak men de har tyvärr rätt hög "investerings-kostnad" men lönar sig verkligen om man har råd att satsa lite i början (isolerar mot värme/kyla, håller dubbelt så länge/, kyler "närmiljön".

Desvärre bor jag i en hyresrätt där förvaltaren mest fnyste när jag frågade om kompost på gården... :( Angående avfallskvarnar så är det såvitt jag förstår bäst att kompostera matavfall då det är dumt att blanda allt i avloppet så viktiga näringsämnen hamnar i "giftcocktailen"(läs mer på ecoprofile.se) vi spolar ner... En liten lokal biogasanläggning på gården vore förstås bäst och häftigast om det nu fanns att tillgå!