måndag 16 november 2009

Vegomiddag

Jag lyckades få maken att skriva ner receptet på gårdagens lyckade lasagne, väl värd att prova:

Lasagne med linser
4 port

4 vitlöksklyftor
soltorkade tomater
en liten skvätt balsamvinäger
500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2-3 msk pesto
1,5 dl röda linser
2-3 dl vatten
2-3 msk tomatpuré
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk honung
oregano, basilika, rosmarin
salt & peppar

1 aubergine
1 zucchini
1 rödlök
200 g fetaost

lasagneplattor
riven ost av valfri sort

Skiva aubergine och zucchini på längden. Salta och peppra rikligt och stek i generöst med olja. Lägg åt sidan.

Fräs hackad vitlök i olja, tillsätt soltorkade tomater och balsamvinäger och låt det koka in lite. Häll på krossade tomater, buljongtärning, kryddor, honung, pesto, linser och vatten. Låt puttra tills linserna är mjuka, ca 15-20 min. Tillsätt grädde och tomatpuré och koka några minuter till.

Varva sås, lasagneplattor, stekta grönsaker, skivad rödlök och fetaost i en ugnsform. Avsluta med ett lager sås och toppa med riven ost. Gratinera i ugnen ca 30 min.


Maken hälsar att receptet är ungefärligt och bör anpassas efter egna preferenser när det gäller smak och konsistens. Samt gärna avnjutas i sällskap med ett glas rött ekovin.

2 kommentarer:

Koldioxidexperiment sa...

Ser jättegott ut, det ska jag absolut prova någon gång. Tacka maken för receptet.

Vegomamman sa...

Låter ju sjukt gott :)