Jag lyckades få maken att skriva ner receptet på gårdagens lyckade lasagne, väl värd att prova:
Lasagne med linser
4 port
4 vitlöksklyftor
soltorkade tomater
en liten skvätt balsamvinäger
500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2-3 msk pesto
1,5 dl röda linser
2-3 dl vatten
2-3 msk tomatpuré
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk honung
oregano, basilika, rosmarin
salt & peppar
1 aubergine
1 zucchini
1 rödlök
200 g fetaost
lasagneplattor
riven ost av valfri sort
Skiva aubergine och zucchini på längden. Salta och peppra rikligt och stek i generöst med olja. Lägg åt sidan.
Fräs hackad vitlök i olja, tillsätt soltorkade tomater och balsamvinäger och låt det koka in lite. Häll på krossade tomater, buljongtärning, kryddor, honung, pesto, linser och vatten. Låt puttra tills linserna är mjuka, ca 15-20 min. Tillsätt grädde och tomatpuré och koka några minuter till.
Varva sås, lasagneplattor, stekta grönsaker, skivad rödlök och fetaost i en ugnsform. Avsluta med ett lager sås och toppa med riven ost. Gratinera i ugnen ca 30 min.
Maken hälsar att receptet är ungefärligt och bör anpassas efter egna preferenser när det gäller smak och konsistens. Samt gärna avnjutas i sällskap med ett glas rött ekovin.
Höst & nystart!
2 månader sedan
2 kommentarer:
Ser jättegott ut, det ska jag absolut prova någon gång. Tacka maken för receptet.
Låter ju sjukt gott :)
Skicka en kommentar