onsdag 29 september 2010

Maken pysslar

Dagens bidrag till pysselstafetten kommer från maken, som nyligen lagade denna goda risotto.


Risotto verde
ca 3 port.

2dl ris (arborio är ju det klassiska, men vi hade vanligt långkornigt)
2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
1 tärning hönsbuljong
1 dl riven parmesanost
1,5 dl grovhackad bladspenat
en halv hackad lök
ev. 0,5 dl vatten
salt och peppar

Fräs lök och ris några minuter. Blanda grädde, vin, buljongtärning, lite salt och peppar i en bunke. Slå på blandningen på riset, låt koka ihop lite och tillsätt sedan spenaten. Spä med vatten om det behövs. Lägg i parmesanen när riset nästan är klart.

Vi hade kyckling till, men prova gärna till torsk (Coop har utmärkt KRAV-märkt ryggfilé av torsk, som rekommenderas varmt). Fungerar också bra som vegetariskt alternativ, man kan då lägga till kidneybönor för att få det matigare.

Smaklig måltid och glöm inte att titta in i den här vrån imorgon!

1 kommentar:

Pernilla W sa...

Det låter gott! Jag ska definitivt prova nån gång. :)