lördag 11 september 2010

Kalas!

Det är tätt mellan barnkalasen just nu. Det är härligt! Men som jag skrivit förut är jag lite kluven till konsumtionshetsen som lätt uppstår i anslutning till barnkalas. Tjejerna går på minst ett per helg så det blir några presenter att inhandla. Jag har inget emot presenter i sig, men har man inte framförhållning är det lätt att hamna bland dyrt och könsstereotypt plastskräp hos den stora danska leksaksjätten. Och då känns det varken roligt eller särskilt inspirerat.

Ett annat sätt är ju att se till att lägga upp ett litet presentlager i förväg, av t.ex. böcker eller pysselmaterial. Kanske det här eller såna här? Det kan möjligen bli lite knepigt om presenten behöver bytas. Och så har vi ju det faktum att barnen själva hyser en förkärlek för barbie, bakugan och pokémon, a.k.a. dyrt och könsstereotypt plastskräp... Då är det här kanske lite nördvarning?

Så vi kör en liten favorit i repris. Vad ger ni bort i present? Bra tips på miljösnälla presenter som uppskattas av 5-7åringar? Jag antecknar!

Inga kommentarer: