fredag 26 november 2010

Var rädd om maten - dag 3 och 4

Lillasyster och jag har varit hemma nästan hela veckan på grund av hennes inflammerade ögon. Vi kan stolt säga att vi gjort en seriös insats i operation frysrensning. Frysen har befriats från muffins, isglass och bullar - samt en och annan matlåda. Vi har nästan alltid lunchlådor i frysen, antingen kompletta eller burkar med olika rester som går att kombinera. De har räddat lunchen även dessa dagar, några pannkakor här, en bit lasagne där. Snart kan vi frosta av och fylla på igen.

Även middagsmatlagningen har varit restbaserad. Fetaosten blev tillsammans med cremefraiche en röra som passade utmärkt på nybakat bröd. Lite finhackad rödlök på toppen, och det hela funkade utmärkt som förrätt till soppan som maken snabbt fixade av broccoli och ett halvt paket grädde som vi hittade i frysen. Vår torsdagmiddag blev omelett med korvsnuttar av diverse sorter. Inte det roligaste vi vuxna sett på våra tallrikar, men barnen slukade den.

Summa svinn dag 3 och 4: inget

Kanske är det fusk att äta restmat under utmaningen? Vi får nog äta lite mer udda mat för att det ska kännas som en sport.

Inga kommentarer: