lördag 26 september 2009

Dagens vego

Det blev broccolisoppa till lunch. Ett stående inslag i vår, än så länge, blygsamma vegetariska repertoar. Glömde att föreviga soppan, så det får bli ett tråkinlägg utan bilder. Tänk ljusgrönt så blir det ganska rätt. Här kommer receptet:

Broccolisoppa
4 port.

250 g broccoli
2-3 dl grädde/mjölk
1 tärning grönsaksbuljong
dragon
salt, peppar
ev. pasta, ost

Koka broccolin lagom mjuk. Häll av och spara en del av vattnet. Lös en buljongtärning i vattnet och koka upp igen. Lägg tillbaka broccolin nu om du vill ha den riktigt mjuk, vänta om du föredrar bitar. Tillsätt grädde/mjölk och pasta och/eller ost om man vill ha det. Smaka av med dragon, salt och peppar.

Barnen föredrar finfördelad broccoli och små pastastjärnor i soppan, vilket gör den ganska tjock, och det passar då att laga den med mjölk. Väljer man broccoli i större bitar som får behålla sin spänst, rekommenderas grädde. Det går lika bra att laga på sojagrädde för den som vill avstå mjölkprodukter.

2 kommentarer:

Vegomamman sa...

Den ska jag testa, låter himla god!

Koldioxidexperiment sa...

Gott! Testade detta recept idag.