lördag 5 september 2009

Eko-depp

Det är dåligt med aktivitet här på bloggen. Det har sina orsaker.

Jag har haft det lite trögt på sistone. Ibland känns det faktiskt lite jobbigt att försöka leva miljövänligt. Får man erkänna det? Det är mycket att tänka på och inte helt lätt att göra de bästa valen. Vissa dagar kan jag misströsta. Undra: Gör vår lilla insats egentligen någon skillnad eller gör jag det bara jobbigt för mig själv? Vore det inte enklare att ta bilen istället för att lägga tredubbel tid på att åka kommunalt till storasysters gympa, roligare att nöjesshoppa något onödigt när man behöver pigga upp sig, smidigare att äta köttbullar istället för att kämpa med att få i ungarna broccoligratäng och böngrytor (sorry Vegomamman, det enda som går hem är pannkaka och broccolisoppa...), och härligt att flyga till Italien på semester varje år?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ta bort, det kanske räcker med en, av de saker du listat.. det är sällan något behöver vara "allt eller inget"

Anki sa...

Sant, ibland känns altt väldigt motigt och som om man måste avstå från allt kul. Men sen kommer det dagar då man är otroligt peppad, när ungarna slukar bönburgarna och bussen kommer i tid för en gångs skull ...

hippihäxan sa...

Visst misströstar man ibland, det ÄR jobbigt att vara medveten, krävande och miljövänlig.
Jag tycker oftast man tappar bort sig när det är mycket "annat" som pockar på uppmärksamhet. Ibland behöver man en inspirationsinjektion för att få upp gnistan igen, då är det bra att bläddra igenom några miljönördbloggar, så kommer man på banan!

Eva sa...

Tack allihop för pepping och förståelse! Det är tur att det finns miljönördar :o)