torsdag 30 september 2010

Mannagrynspudding

Antingen har jag ovanligt ombytliga barn eller så är jag ruskigt dålig på planeríng, men vi får rätt ofta frukostgröt över. Följaktligen serverades ett riktigt gammaldags mellanmål idag.


Bara vispa ner 1-2 ägg i den kalla gröten, smaksätt med socker och vanilj eller rivet citronskal. Grädda i 225 grader tills den är gyllenbrun. Det klassiska tillbehöret är förstås saftsås, men vi äter den helst med sylt och kanske en klick grädde.

2 kommentarer:

Stina Glaas sa...

Vet inte om om barnen är ombytliga eller hur det ä med din planering, men jag vet att du har märkliga barn. ;-) Vi pratar fortfarande om E och bönorna här hemma. Haha!! (Vilket förövrigt lät som titeln på en bok.)

Trevligt att se att jag inte är ensam om att ha en dragning till mammagrynspudding. Det är något Carl Larssonskt med det. ;-) Fast jag har bara ätit det typ en hång. Haha!

Förresten, om man ska följa ditt recept, hur mycket Gröt ska man då ha till ägget/äggen??

OCH så har du en award att hämta i min blogg. :-)

Kram!!

Eva sa...

Ja kanske...

Mannagrynspudding går bra att höfta. Jag hade 1-2 port gröt och tog då ett ägg.

Kram!