Och har man gjort av med tre äggulor så står man med lika många äggvitor. Så då blir det förstås :
MARÄNGER!
3 äggvitor
1 dl socker
Häll äggvitorna i en torr och fettfri skål (annars går de inte att vispa). Tillsätt ca en tredjedel av sockret och vispa tills det har blivit ett fast och hårt skum. Vänd försiktigt ner resten av sockret. Klicka eller spritsa ut smeten på smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter i 125 grader.
Ny tjänst lanseras!
1 månad sedan
4 kommentarer:
Tack för inspirationen. Ska genast. Jag gjorde glass i förrgår, så jag har haft två vitor sparade i kylen sedan dess. Lite maränger är ju aldrig fel till glassen...
Åh vilken kombo, nu blev jag sugen! Kör du glassmaskin eller går det bra ändå?
Jag köpte glassmaskin i somras och har inte ångrat det en sekund. Rekommenderas alla glassälskare, speciellt till sommarens bärsäsong. På vintern blir det mest choklad och vanilj.
Grymt bra. Har fyra i frysen jag behöver göra något med. Inspiration!
Skicka en kommentar