söndag 3 maj 2009

Bättre

Valnötsbrödet med soltorkade tomater kom i ny version i helgen, denna gång med rosmarin. Tyvärr mätte jag inte ingredienserna och kan inte redovisa det fullständiga receptet, men jag gjorde ungefär så här:

Rör ut 50 gram jäst i 5 dl ljummet vatten. Tillsätt 2 tsk salt, lite matolja, en näve hackade valnötter, lite rosmarin och ca 5-6 strimlade soltorkade tomater (blötlägg gärna en stund om du inte använder marinerade). Arbeta in så mycket vetemjöl special att degen släpper från bunken. Jäs till dubbel storlek. Knåda ordentligt och forma till två limpor, skär några snitt med vass kniv. Låt jäsa ca 30 minuter. Pensla med vatten och strö över rosmarin. Grädda ca 40 minuter i 200 grader.

Passar extremt bra ihop med lite god olivolja och flingsalt. Och gärna ett glas rött vin.

Inga kommentarer: