söndag 10 maj 2009

Första skörden

Storasyster har tjatat i veckor och igår kunde vi äntligen skörda årets första rabarber. Det är en rikedom att kunna gå ut runt knuten och plocka dagens efterrätt. Sådant gör mig lycklig!

Rabarbern blev sedan till söta små mini-pajer enligt Maria Öhrns recept:




Smuldeg
150 g smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
200 g mandelmassa
50 g flagad mandel


Fyllning
300 g rabarber
2 tsk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
ev. ytterligare flagad mandel till dekor


Smält smöret och rör ner socker, mjöl, bakpulver och salt. Arbeta ihop till en smulig deg. Riv mandelmassan grovt och knåda in den i degen tillsammans med den flagade mandeln. Skölj rabarbern, skär i tunna bitar och blanda med potatismjöl och vaniljsocker. Ställ ut 24 st bullformar på en plåt. Lägg ett lager smuldeg i botten av varje form och sedan ett lager rabarber. Avsluta med resten av smuldegen och eventuellt lite flagad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader 15-20 minuter.

1 kommentar:

Vegomamman sa...

Låter jättegott! Kanske provar ditt recept på vår rabarber.