fredag 3 april 2009

Eko på väg

Jag fick en snabb rapport igår från Stina som är på resande fot. Hon konstaterade att förutom kaffet var det inte mycket som blev ekologiskt. Jag hade samma problem när vi bestämde oss för att fira vårens ankomst med en efter-dagis-glass i parken. Det är svårt att hitta ekologiska alternativ om man vill fika på stan eller äta ute. Bortsett möjligen från några nischade ställen, så får man vara glad om Smakis-drickan till barnen är ekologisk. Och ekologisk glass finns så vitt jag vet bara i stora paket. Visst kan man fika hemma eller ta med picknick. Visst hade vi kunnat gå hem och äta glass i skål på vår egen uteplats. Men det är liksom inte det som är grejen. Ibland vill man kunna göra det där spontana och ändå få bra grejer. Nog borde väl GB kunna ha någon liten KRAV-märkt pinne eller strut i sitt sortiment?

3 kommentarer:

Anders sa...

Hej! Jag heter Anders Linder och arbetar med en miljökonferens som ska vara i maj och jag skulle vilja skicka information till dig.

Är du intresserad av detta och vill ha mer information så kan du höra av dig till anders.linder@prat.se

Tack på förhand!

Anders

Vegomamman sa...

En eko-glasspinne är inte alls för mycket begärt!

Eva sa...

Vegomamman: jag har mailat GB eftersom de är störst på marknaden. Intressant att se om de svarar. Ska nog kontakta SIA också, de har ju redan ekoprodukter, men inte bland strut- och pinnsortimentet vad jag sett.