Det ska erkännas direkt: Vi har inte ätit helt ekologiskt de här dagarna. Det fanns redan en del oekologiskt hemma som vi använt. Dels småsaker som kryddor och sirap, dels fiskbullar till fantasilös lördaglunch (De där luncherna är verkligen vår akilleshäl, om vi inte har några rester från frysen att ta till så blir det väldigt lätt snabblagade helfabrikat.). Men poängen var heller inte att köpa allt nytt, det vore ju slöseri att inte använda det vi redan hade. I stort sett allt som inhandlats sedan i onsdags har dock varit ekologiskt, och det innebär att vi kommer att ha mer ekologiskt hemma nästa månad. Vi jobbar på den goda spiralen helt enkelt.
Kommande vecka är vi bortbjudna vid två tillfällen, men har ändå gjort en matsedel för hela veckan för säkerhets skull:
6 april - Prinskorv och stuvad vitkål
7 april - Het skinkpasta
8 april - Potatissoppa med bacon
9 april - Grönsaksgryta med couscous
10 april - Karibiska fiskkakor
11 april - Citronlamm
12 april - Laxpudding
Till påsk blir det mycket ledigt, så då får vi tillfälle att jobba på det där med luncherna igen.
Hur går det för er andra?
Höst & nystart!
2 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar