söndag 5 april 2009

Här kommer det

Det är under protest som maken ger sig på att göra recept av sin matlagning. Normalt lagar han alltid på känn, men nu har jag avtvingat honom en ungefärlig beskrivning av gårdagens lyckade middag.

Peters fiskpudding:

400 g sej
3/4 okokt grötris
1/2 tärning fiskbuljong
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
liten bit purjo (4-5 cm)
citron (1-2 msk)
dill
salt & peppar

Koka riset med buljongtärningen och en klick smör. Låt svalna och slå på grädde, låt svälla en stund (De två första stegen kan ersättas med överbliven risgrynsgröt). Koka fisken. Strimla purjo, tillsätt fisken, äggen och gröten. Kör det hela i matberedare och späd med mjölk till lagom konsistens. Pressa i lite citron och krydda med salt, peppar och dill. Lägg i smord form och grädda i 225 grader tills puddingen börjar få färg, sänk då till 200 grader. Total tid i ugnen ca 30 minuter. Servera med kokt potatis, skirat smör och gröna ärter.

Inga kommentarer: