måndag 13 april 2009

Mat-utmaningen delrapport 2

Som jag redan berättat har vi gjort några avsteg den här veckan i och med att vi inte ätit hemma i lika stor utsträckning som vi brukar. Först hade jag och maken en trevlig middagsdate mitt i veckan och nu har vi firat påsk med familjen i dagarna två och mumsat ägg, sill, lax, köttbullar och svärmors underbara Jansson. Så några middagsrätter uteblev från menyn och det minskade förstås matkontot. Det kan tilläggas att vi inte räknar in restaurangbesök i matbudgeten, vi äter ganska sällan ute och räknar det snarare till "nöjeskontot" eftersom det är umgänget som är anledningen och huvudsaken. Matkontot ligger nu på ca 2800 kronor efter knappt halva månaden, vi får hålla koll så att det inte drar i väg.

Luncherna har fungerat bättre under helgen. Vi har visserligen inte lagat så mycket från grunden utan levt en hel del på vad som fanns i frysen, men i alla fall lyckats undvika den köpta färdigmaten.

Idag var det tänkt att vi skulle göra pizza, som ju är ett väldigt bra sätt att göra av med rester. Problemet är bara att vi inte har några pizza-lämpade rester, men däremot allt som behövs för att fixa gårdagens planerade - men ogjorda - laxpudding. Det får bli en liten rokad.

Resten av veckan äter vi:

14 april - Ugnsfalu med potatismos
15 april - Potatisbullar
16 april - Kokosfisk med lime
17 april - Fläskfilé med rostade rotsaker
18 april - Laxfylld cannelloni
19 april - Kikärtsbiffar

Inga kommentarer: