onsdag 8 april 2009

Färdigpackade!


Jodå, äggen är fyllda med ekologiskt godis och på köpet fick jag anledning att besöka ett par, för mig, nya butiker. Cajsa Warg och Gryningen, båda med ett visst sortiment av ekologiskt godis. Spännande butiker, som förtjänar återbesök. Nu skulle jag ju hålla budget också, så det blev Coop som fick stå för det mesta. Om det var rätt beslut lär visa sig när döttrarna ger sitt utlåtande om godiset, själv var jag inte imponerad av Ekorrens smågodis.
Det här var faktiskt det svåraste hittills att byta ut mot ett ekologiskt alternativ. Det hör liksom till att fylla påskäggen med knallgröna grodor, kolaremmar och såna där dragéägg som egentligen inte är goda... Och jag är van vid Karamellkungens godis, det är urtypen av smågodis även om det är fullproppat med mystiska smakämnen och konserveringsmedel. Ekogodiset var lite för segt, hade trist färg och ganska mesig smak. Jag kommer nog att hålla mig till choklad om jag ska äta ekologiskt snask. Eller möjligen tillverka eget godis. Malin har ett jättebra recept på chokladtryffel och förslag på olika smaksättningar, kika in hos henne och bli inspirerad!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gryningen är en favorit affär. Hardcore. Efter att ha handlat en del ekologisk mat önskar jag att jag bodde lite närmare Gryningen. Bl.a. för att det blir ju betydligt billigare att handla kryddor, oljor och nötter. Kolla kilopriset på dessa varor jämfört med Santa Maria kryddor, valnötter från Dr.Oetker m.m (hos Coop). I källaren står fem-litersdunkar med olja och i kylen brukar där finnas kilopåse med valnötter. Vet inte riktigt hur mycket jag sparar per år men det är goda grejer som kommer att gå åt.
Anders

Chokladtryffel recept sa...

Mm, chokladtryffel är mumsigt. Receptet verkar rätt bra, får prövas på här nån dag.