torsdag 2 april 2009

Dagens boktips

Kommer nog att jobba ännu hårdare på det där med närproducerad och säsongsanpassad mat när jag läst färdigt den här >>

En väldigt intressant bok som har höga ambitioner. Här tvekar man inte att redogöra för komplicerade samband. Författarna analyserar matens klimatpåverkan i alla delar av produktionskedjan, ger historiska perspektiv och förklarar kemiska och biologiska processer på ett lättillgängligt sätt. Läsaren får goda kunskaper för att kunna fatta miljökloka beslut. Klart läsvärd, även om jag ännu inte bestämt mig för om jag gillar det lärobokslika upplägget att strössla med bildtexter, diagram och faktarutor.

2 kommentarer:

Frida M sa...

Det verkar som en bok jag skulle vilja läsa också, tack för tipset!

hippihäxan sa...

Ska nog med ta och inhandla den. Ibland är man mätt på information, men nu är jag sugen på lite nytt... :)