onsdag 11 mars 2009

Aprilväder

Häromdagen hade jag tänkt visa bildbevis på att några av alla hundratals lökar som vi planterade i höstas höll på att ta sig upp ur jorden och att våren verkligen var på väg. Jag hann inte. I dag ser det ut så här hos oss:
I förgrunden kan man ana kryddträdgården som vi började anlägga förra sommaren: det som knappt syns är timjan och oregano och det som sticker upp lite mer är lavendel. I år ska vi komplettera med gräslök (oumbärligt), dragon (till den hemlagade bearnaisesåsen - mmm...) och salvia (använder vi inte mycket, men plantan är så vacker).

Här är stadsbons svar på trädgårdsland, det dröjer nog lite innan vi kan så... Vi bor i lägenhet och har en uteplats där jag efter ytterst amatörmässig förmåga försöker odla både ätbart och sevärt. Uteplatsen är dock belägen ovanpå föreningens garage, så det är inte någon jordmån att tala om. Därför valde jag pallkrage till förra årets första försök med zucchini, spenat, rödbetor och sockerärter och i år tänkte jag skaffa ytterligare en för att få plats med lite mer.

1 kommentar:

Solig sa...

Å vad jag blir sugen på att odla! Tyvärr har jag inte så gröna fingrar som jag skulle önska men suget kommer varje vår.
Du får hemskt gärna länka och låna bild av mig.