onsdag 18 mars 2009

Vi ömsar skinn

Både väder och almanacka säger att det så sakteliga börjar närma sig en ny årstid. Idag hade barnen cykelpremiär i ett härligt solsken. Snart kan vi kanske hänga undan vinteroveraller och tjockjackor till förmån för tunnare kläder, så det är hög tid för en genomgång av klädförrådet för att se vad som fortfarande passar. Gummistövlar ska mätas och provas, galonbyxor ska inspekteras så de inte läcker, tunna fingervantar ska räknas in och paras ihop och så den sedvanliga kontrollen av vad som blivit för kort eller trångt sedan förra säsongen. Som tur är gillar döttrarna det här. Idag har de mannekängat i alla upptänkliga kombinationer.

Det som blir över sorteras i tre högar:

  • Det som kan ärvas av kompisars barn. Vi har dock begränsad avsättning för urvuxna kläder eftersom de flesta barn vi känner är i samma ålder och storlek som tjejerna.
  • Det som ska säljas på Tradera. Sådant som är extra fint eller av känt märke och därför kan inbringa någon krona extra.
  • Det som ska säljas på prylbyte. Hit hör det mesta: vanliga kläder som är hela och rena och säljs billigt.

Pryl- och klädbytardagar är en personlig favorit. Det känns riktigt bra att färdiglekta saker och urvuxna kläder kan komma till användning någon annanstans. Det är vansinnigt ekonomiskt också. Man kan få tag i jättefina saker till nästan ingen kostnad alls, i höstas köpte jag skridskor till tjejerna för 35 kr - för båda paren! Men det gäller att vara tidig för att få tag i attraktiva saker som cyklar och skidor.

Jag är med och arrangerar ett prylbyte i Enskede skola två gånger om året. Det är mycket jobb, men roligt och belöningen är att få handla med förtur. Den 28 mars kl. 11-14 är det dags för vårbytet, kom gärna förbi och fynda eller slå er ner och fika - vi har alltid en skolklass som fixar kaffeservering. Eller starta en egen bytardag där du bor. Konceptet är enkelt - alla deltagare märker upp sina saker med märknummer och pris, lämnar in det till oss på morgonen, vi säljer och sedan får alla hämta pengar (-10 % som tillfaller skolans föräldraförening) och överblivna kläder.

Här kan du hitta fler bytardagar.

Inga kommentarer: