söndag 15 mars 2009

Inget Nyp - delrapport 2

Jag erkänner, jag är fantasilös. Jag lyckades inte lösa veckans två födelsedagsuppvaktningar utan Nyp. Det blev klassiska födelsedagspresenter samt växthusodlade blommor i båda fallen. Men jag tror att mottagarna blev glada i alla fall.

I övrigt har veckan inneburit lika lite shopping som den föregående. Bara mat har inhandlats. Och nytt busskort, eftersom våren inte kommit så långt som jag hade hoppats. Cykelpremiären har härmed uppskjutits en månad.

Det är inte så lätt att ge bort presenter som inte är Nyp, men det hade nog gått med lite bättre planering. Man kan till exempel ge bort en upplevelse. Kanske kan det bli ett teaterbesök eller årskort på ett museum. Till barnfamiljen kan ett årskort på ett populärt utflyktsmål fungera. Eller så kan man regissera en egen upplevelse: picknick på en ny mysig plats, skridskoutflykt med korvgrillning, champagnesupé i badkaret - allt utifrån deltagarnas preferenser. Att köpa saker som inte är Nyp är svårare och kräver att mottagaren uppskattar en sådan gest. På antikvariat kan man t.ex. få tag på böcker som är slut hos förlaget och i antikaffärer kan man verkligen hitta unika saker.

Vad skulle du ge bort eller vilja ha själv?

1 kommentar:

Stina sa...

Åh, du är så otroligt duktig tycker jag! Och inte har du dålig fantasi heller! (Vi är väl med i Klubben För Inbördes Beundran?? ;-) )

Vid dotterns förrförra kalas fick gästerna en lapp i godispåsen, där de bjöds på en aktivitet, typ komma hem till oss och baka eller pyssla, picknick i lekparken osv istället för den halvobligatoriska leksaken. Det uppskattades. (Sen var det lite svårare att genomföra allt pga Vardag.)