onsdag 4 mars 2009

Apropå rester

Idag hade vi de här att ta hand om:






Bananerna var definitivt inte i den form som jag vill att bananer ska vara om jag ska äta dem naturella. Men i kombination med en överbliven kaffeskvätt och lite basingredienser från bakhyllan blev det betydligt bättre:




Receptet kommer från klassikern Sju sorters kakor:

Bananmuffins
100 g smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 bananer
0,5 dl kallt kaffe

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor och rör ner det. Mosa bananerna, tillsätt dem och kaffet. Jag gräddade dem ca 15 minuter i 200 grader.

Glasyren:
75 g smör
3,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
en skvätt kallt kaffe
Och så det viktigaste enligt barnen: STRÖSSEL!!

Egentligen gillar jag inte att använda engångsmaterial och pappersformarna kvalar ju in i den kategorin. Är det någon som vet om såna där "muffinsplåtar" är bra? Mormor hade speciella veckade masarinformar i metall på sin tid, kanske skulle de funka till muffins också? Fast det blir mycket att smörja och bröa förstås...

Inga kommentarer: